Skip to main content

Botniaring Kauhajoentie 688, 66300 Jurva (Kurikka)

www.botniaring.fi

 

Moottorirata

Botniaringin moottorirata sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Kurikan Jurvassa, Etelä-Pohjanmaalla. Botniaring on yksi Suomen viidestä suuresta moottoriurheilukeskuksesta. Aluetta laajennetaan ja palvelujen tasoa nostetaan jatkuvasti Botniaringin toimijoiden ja Kurikan kaupungin toimesta.

Moottorirata

Radalla on pituutta pitkänä versiona 4 014 metriä

Moottoriradalla voidaan toimia myös kahdella lyhyemmällä osuudella samanaikaisesti jolloin pidempi osuus on 2 618 metriä ja lyhyempi osuus on 1 410 metriä

Moottorirata on laajennuksen myötä Suomen pisin ja nopeavauhtisin rata. Radan pituus on kasvanut 4014 metriin 2618 metristä. Moottoriradalla on myös kovalla vauhdilla ajettava shikaani, jollaista ei muilta Suomen radoilta löydy. Moottoriradan vanha osuus on saanut myös uuden asfaltin laajennustöiden yhteydessä, eli koko rata on erittäin tasainen ja hyväkuntoinen.

Suunnittelussa panostettu turvallisuuteen

Laajennustöiden yhteydessä turva-alueita on parannettu vastaamaan korkeampia nopeuksia. Radan laajennuksen suunnittelussa olivat aktiivisesti mukana AKK-Motorsport ry:n ja Suomen Moottoriliitto ry:n edustajat. Näin haluttiin varmistaa radan toimivuus turvallisuuden ja ajettavuuden osalta autojen sekä moottoripyörien näkökulmasta.